Gianluca maakte zijn spreekwoordelijke debuut in Spiga d’Oro, de zaak van zijn ouders, waar hij het wijnverhaal verzorgde.
Gebeten door het vak, volgde hij een driejarige opleiding tot sommelier, met daarop aansluitend nog een jaar aan Suze-la-Rousse. Na jaren trouwe dienst bij zijn ouders, maakte hij de overstap naar ’t Zilte en uiteindelijk The Jane.
Stages bij Piazza Duomo (Alba, IT) en Osteria Francescana (Modena, IT) zorgden voor waardevolle internationale ervaring. Ook in zijn vrije tijd draait het meeste om gastronomie: hij volgt nieuwe food- & drink trends op de voet dankzij verschillende blogs, cult magazines, Instagram en zelfondernomen experimenten en spendeert veel van zijn vrije tijd aan het opleiden van gelijkgezinde wine afficionados.
Die bezetenheid werd dan ook al meerdere malen beloond met onder andere zilver en brons in de wedstrijd ‘Best Sommelier of Belgium’, en recent ook goud (2020), het kroontje bij de verkiezing van Sommelier of The Year 2018 en de titels van Sommelier van het Jaar 2018 door Gault & Millau en Beste Sommelier 2019 door FoodTaster en ook nog eens een gouden certificaat, bekroond door het Association de Sommelerie Internationale.
Een betrouwbare naam, met andere woorden!
Foto © Pieter D'Hoop